Project vervanging roeden

Het tot nu toe ontvangen bedrag aan giften staat op: € 400,-

(28 maart 2023)

Helaas is het feit daar, de roeden zijn na een controle in het najaar van 2022 afgekeurd waardoor de molen niet kan draaien en malen.

In 2022 is op advies van de Hollandse molen een risico inventarisatie van de roeden uitgevoerd. Dit advies hebben we opgevolgd en zo heeft adviseur Paul Groen van Erfgoed Advies Groen (www.eagm.nl) een inspectie uitgevoerd. Omdat er alleen een visueel onderzoek mogelijk was, is een bedrijf benaderd die de roeden met behulp van ultrasoon onderzoek heeft onderzocht. De inspectie wees uit dat de lasverbindingen onder de norm waren. De kans op vermoeiing in het metaal rondom de lassen neemt daardoor toe. Daarom is nadat de uitkomst van de inspectie bekend werd de molen stil gelegd.

Het bestuur heeft op basis van adviseur Paul Groen besloten de roeden te gaan vervangen. Hiervoor wordt een plan van aanpak opgesteld en zal de benodigde investering voor de vervanging bekostigd moeten gaan worden. Er is besloten om de molen voor een bezoek elke zondag volgens de bekende tijden open te stellen voor bezoek. De verkoop van volkoren meel, bloem, gries en zemels gaat door. We hebben namelijk een andere molen in de streek bereid gevonden om de door ons ingekochte biologisch geteelde tarwe te malen tot ons vertrouwde producten.

Op onze website informeren we de voortgang van het project vervanging roeden. Ook zal het bestuur via diverse kanalen bewoners, ondernemers, dorpsraad en vele andere organisaties gaan informeren en betrekken. Giften die zijn ontvangen:

Naam  Bedrag
Anonieme gift 13 maart 2023 € 300,-
Anonieme gift 28 maart 2023 € 100,-

Help de Cadzandse korenmolen aan nieuwe wieken:

https://static.wpklik.nl/wp-content/uploads/sites/255/2023/03/Help-de-Cadzandse-korenmolen-aan-nieuwe-wieken.pdf

Bezoek onze Face Book pagina:

2 gedachten over “Project vervanging roeden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *