Project vervanging roeden

Het tot nu toe ontvangen bedrag t.b.v. vervanging wieken is:

€ 101.492,-

(waarvan € 15.814,- vanuit de chocolade actie

en € 85.678,- vanuit donaties)

>>> 8 maart 2024 <<<<

Doneren kan via onderstaande QR code van de crowdfunding actie:

of gebruik onderstaande link:

https://www.gofundme.com/f/laat-de-wieken-weer-draaien?utm_campaign=p_cp+share-sheet&utm_medium=copy_link_all&utm_source=customer

Help de Cadzandse korenmolen aan nieuwe wieken

Doneer uw gift op een van onderstaande rekening nummers o.v.v. “nieuwe wieken”:

NL28 ABNA 0543 6520 76 t.n.v. Stichting Molenbehoud West Zeeuwsch Vlaanderen

NL24 RABO 0177 8034 36 t.n.v. Stichting Molenbehoud West Zeeuwsch Vlaanderen

Helaas is het feit daar, de roeden zijn na een controle in het najaar van 2022 afgekeurd waardoor de molen niet kan draaien en malen.

In 2022 is op advies van de Hollandse molen een risico inventarisatie van de roeden uitgevoerd. Dit advies hebben we opgevolgd en zo heeft adviseur Paul Groen van Erfgoed Advies Groen (www.eagm.nl) een inspectie uitgevoerd. Omdat er alleen een visueel onderzoek mogelijk was, is een bedrijf benaderd die de roeden met behulp van ultrasoon onderzoek heeft onderzocht. De inspectie wees uit dat de lasverbindingen onder de norm waren. De kans op vermoeiing in het metaal rondom de lassen neemt daardoor toe. Daarom is nadat de uitkomst van de inspectie bekend werd de molen stil gelegd.

Het bestuur heeft op basis van adviseur Paul Groen besloten de roeden te gaan vervangen. Hiervoor wordt een plan van aanpak opgesteld en zal de benodigde investering voor de vervanging bekostigd moeten gaan worden. Er is besloten om de molen voor een bezoek elke zondag volgens de bekende tijden open te stellen voor bezoek. De verkoop van volkoren meel, bloem, gries en zemels gaat door. We hebben namelijk een andere molen in de streek bereid gevonden om de door ons ingekochte biologisch geteelde tarwe te malen tot ons vertrouwde producten.

Op onze website informeren we de voortgang van het project vervanging roeden. Ook zal het bestuur via diverse kanalen bewoners, ondernemers, dorpsraad en vele andere organisaties gaan informeren en betrekken. Een groot deel van het aantal ontvangen giften bestaat uit de opbrengst van de chocolade actie (zie pagina chocolade actie van deze website).

Hartelijk dank voor uw gift!

Help de Cadzandse korenmolen aan nieuwe wieken:

https://static.wpklik.nl/wp-content/uploads/sites/255/2023/03/Help-de-Cadzandse-korenmolen-aan-nieuwe-wieken.pdf

Bezoek onze Face Book pagina:

2 gedachten over “Project vervanging roeden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *