Actueel

Actueel (1)

In 2022 neemt de stichting Molenbehoud West Zeeuwsch Vlaanderen deel aan de Rabobank Clubsupport. Een initiatief van de Rabobank om financiĆ«le middelen die de Rabobank kan verdelen, te overhandigen aan club’s, verenigingen en andere instellingen die hiermee een steentje bijdragen aan het ontwikkelen van maatschappelijk belangrijke organisaties. Iedereen verdient een club! Het is als een tweede huis. Een plek waar je elkaar ontmoet, elkaar sterker maakt en helemaal jezelf kunt zijn. Kortom: verenigingen zijn onmisbaar. Daarom helpen wij hen graag met kennis, netwerk en geld om hun ambities te realiseren. Zo geven we als coƶperatieve bank ieder jaar een deel van onze winst terug aan de verenigingen. Daarnaast zetten we onze kennis en ons netwerk in om clubs toekomstbestendiger te maken. Dit alles doen we samen met onze partners NOC*NSF, LKCA, Kunstbende en verschillende sportbonden.

Stemmen op de Stichting Molenbehoud West Zeeuwsch Vlaanderen via de Rabobank Clubsupport website kan in de periode van 5 september t/m 27 september 2022.

Actueel (2)

Op de molen Nooit Gedacht heeft in de periode 2020 – 2022 de molenaar in opleiding mevr. Marjolein van Viegen vele uren gemaakt om het molenaars vak eigen te maken. Marjolein volgende de West Vlaamse (molenforum Vlaanderen) en slaagde voor haar theorie en praktijk examen. Het praktijk examen heeft ze op de molen Nooit Gedacht volbracht. Met het behalen van het diploma gaat Marjolein verder met haar opleiding om ook de Nederlandse titel vrijwillige molenaar volgens het Nederlands Gilde te behalen. Een mooie prestatie en succes met het vervolg!

Actueel (3)

Fietsknooppunt 34 (https://www.fietsknoop.nl/fietsroute/19505751/rondje-cadzand)

Adres Molen: Zuidzandsestraat 3; 4506 HC; Cadzand; molenaar: I.J. Herman; E-mail: ijherman@zeelandnet.nl